Einde van het jaar....

Zodra het einde van het jaar ingaat, heb ik altijd even een momentje waarop ik terug kijk wat er allemaal gebeurd is in een jaar tijd GOvoorkleuters. Inmiddels ben ik een jaar als zelfstandige aan de slag en ik merk nog steeds dat ik moet blijven pionieren om hier in Friesland voet aan de grond te krijgen. Gelukkig zijn er een aantal besturen, waaronder Primus, Basis en De Buitenkans bereid om regelmatig, bij ziekte, uitval of lege invalpools, mij te bellen om in te komen vallen bij de kleutergroepen. Daar ben ik heel blij mee en merk dat scholen het fijn vinden dat er een vertrouwd gezicht komt invallen.

Helaas haken er ook weer besturen af. Bang dat de belastingdienst ze op de vingers komt tikken, bang voor schijnzelfstandigheid en misschien ook wel bang voor het onbekende. Ook al kan ik ze vertellen dat ik werk met Algemene Voorwaarden, meerdere werkgevers (4) heb en dat ik ze artikelen stuur met waarom het wel kan en mag, durven ze het toch niet (meer) aan. Jammer, want dat betekend dus dat kinderen naar huis gestuurd worden, dat er een ouder voor de klas staat of dat de kinderen verdeeld worden over de groepen.

Het afgelopen half jaar heb ik tot de herfstvakantie een mooie invalperiode mogen werken voor kleuters in Lemmer, veel ingevallen bij De Buitenkans en scholen van Primus.

Maar ik kijk ook graag vooruit!

Netwerken blijft iets wat ik veel doe. Gesprekken bij de bibliotheek, aangesloten bij een mooi groepje ZZP'ers uit het Noorden, gesprekken bij P en O'ers van besturen, in januari een gesprek bij Spiekr, een nieuw kenniscentrum voor kindontwikkeling. Wie weet wat daar allemaal nog uit gaat rollen.

En 10 januari organiseer ik bij mij thuis een high tea. Met 5 andere enthousiaste kleuterleerkrachten. Sparren over het onderwijs voor de kleuters. Gewoon omdat ik inmiddels een jaar bezig ben met mijn eigen bedrijf GOvoorkleuters. Trots op wat er staat en hoopvol met wat er nog gaat komen! Ik kom eraan.....