Thuisonderwijs

Wie had dit kunnen bedenken. Mijn vorige nieuwsitem eindigde ik met: 'trots op wat er staat en benieuwd wat er nog gaat komen'.....

Ik had natuurlijk nooit kunnen bedenken dat op dit moment alle scholen dicht moeten blijven ivm het hardnekkige Corona virus die ons hele land en de wereld in zijn greep heeft. Het is angstig wat er gebeurd, maar we kunnen alleen maar hopen dat we er sterker uitkomen en dat we met elkaar de boel draaiende proberen te houden. Gezondheid is een groot goed...en het allerbelangrijkste. Dat besef je pas als je er zo mee geconfronteerd wordt. 

Op de scholen waar ik nu werkzaam ben, bekijken we samen wat we voor de kleuters kunnen betekenen ivm thuisonderwijs. Best lastig, want het spelend leren zal in mijn optiek hoog in het vaandel moeten blijven staan. Wat we allemaal belangrijk vinden is het dagritme hoe we dat op school hanteren. Voor ouders en kinderen is het heel goed om het ritme aan te houden van datgene wat je doordeweeks gewend bent. Daarnaast wat tips om in het thema, waarin we aan het werk zijn, spelend te rekenen, met taal bezig te zijn en te knutselen. Vooral lekker veel bewegen en zo lang het kan, buiten activiteiten doen. Voor de komende drie weken gaat dit lukken, maar dan....

Hoe moet het verder als het langer gaat duren? Op de achtergrond ga ik mij verdiepen in het maken van een yurls pagina. Dat heb ik nog nooit gedaan!

En dat levert het ons allemaal op in deze lastige tijd. Denken in oplossingen, een stapje terug doen, maar ook juist dingen doen die je anders misschien nooit had opgepakt.

Wil ik afsluiten met een kleine terugblik op een geslaagde high tea in januari. Met 5 leerkrachten van groep 1-2 hebben we heerlijk gegeten van de lekkerste taartjes en kunnen sparren over het onderwijs aan de kleuter. Laten we proberen te genieten van de kleine dingen die er zijn. En pas goed op elkaar!!!