Begeleidingstraject doelen en hoekenwerk.

Nu het nieuwe schooljaar al weer snel dichterbij komt, kijk ik graag even terug op het afgelopen jaar. Ik heb mooie invalperiodes gehad op verschillende basisscholen. Natuurlijk gooide de nare Corona-periode roet in het eten...maar gelukkig mocht ik vanaf maart twee dagen op De Buitenkans aan de slag tot de zomervakantie.

Het afgelopen half jaar heb ik een onderbouwteam mogen begeleiden op het gebied van hoekenwerk. Hoe zet je nou jouw doelen die je bij het thema hebt, weg in hoekenwerk. Ook twee leerkrachten van groep 3 willen meer en meer doelen uit de methode 'spelend laten verwerken'. De nieuwbouw van de school gaat binnenkort van start en dan ligt er dus een fantastische kans om de gemeenschappelijke ruimte zo in te richten dat groep 1/2 en 3 gebruik kunnen maken van een fijne ruimte waar hoekenwerk een plaats krijgt. 

Het geven van een workshop online, was een nieuwe uitdaging voor mij. Het is veel leuker om dit live te doen en meteen met elkaar aan de slag te kunnen. Maar gelukkig mochten we ook 4 bijeenkomsten fysiek met elkaar aan de slag. Met mijn tips en trics, mijn ervaring met het werken voor kleuters, mijn enthousisme over hoekenwerk, maar vooral het samen sparren en nadenken over de invulling van hun nieuwe school en manier van werken was zeer prettig en inspirerend. Uitgaande van dat wat ze allemaal al doen en samen komen tot nieuwe inzichten geeft een goed gevoel. 

Wat er het komend schooljaar op mijn pad komt, is elke keer weer spannend. Ik ben er in ieder geval weer klaar voor.