Over mij

Hoi, ik ben Godelieve van Oers…geboren en getogen in Brabant.

Mijn passie voor het jonge kind begon al in mijn jeugdjaren. Al vroeg ging ik oppassen bij kleine kinderen in de buurt. Toen ik mijn diploma in het voortgezet onderwijs had behaald wist ik dan ook meteen wat mijn volgende opleiding zou worden: KLOS: een specifieke opleiding van 3 jaar voor kleuterleidster!
Toen ik klaar was met de opleiding, heb ik de Hoofdleidster-en applicatiecursus er direct achteraan gedaan. Zo mocht ik ook lesgeven in alle overige groepen van de Basisschool. Maar mijn hart lag en ligt bij de kleuters. Vrijwel meteen na mijn opleiding kwam er een baan vrij op mijn oude lagere school en ben ik aangenomen. Als 19-jarige was het best spannend om de verantwoordelijkheid voor 38! kleuters te krijgen.

Jaren heb ik gewerkt met ontwikkelingsgericht onderwijs en hoekenwerk stond hoog in het vaandel. Het begon eenvoudig met enorm veel kartonnen dozen in de bouwhoek tot het ombouwen van de speelzaal in een compleet herfstbos. Ik sloot me aan bij de groep 'Kritische Kleuterleidsters' om ervoor te zorgen dat ‘spelend leren’ bij de kleuters centraal bleef staan.

Na vele jaren werken in Brabant verhuisde ik eind jaren 90 naar Friesland. Ook hier had ik gelukkig weer snel een baan bij de kleuters en haalde ik mijn Jenaplan-acte, cultuureducatie en diverse andere cursussen om het onderwijs aan de kleuters steeds te verdiepen en uit te breiden.

32 jaar heb ik gewerkt met en voor kleuters. Het steeds weer bedenken van nieuwe thema’s, uitdagende speelplekken creëren, nieuwe leerlingen meenemen bij de hand en dan na verloop van tijd zien dat ze het zelf kunnen…in een gezellige ontspannen sfeer, de openheid en onbevangenheid van de kleuter, dat blijft geweldig om te zien!
Het gedicht van Erik van Os sluit hier prachtig bij aan:


Wie ben ik nog meer?

Gezin: Ik ben getrouwd met Sijbrand en ben moeder van Milan en Janick.
Sport: Ik sport graag, met name volleyballen en hardlopen
Reizen: Het ontdekken van andere landen en culturen doen we als gezin graag.
Huisjes: We gaan regelmatig naar ons tenthuis Belcampo op Vlieland en genieten van ons recreatiehuisje in Rohel.
Hobby’s: lezen, uiteten, reizen, de zon en relaxen in de sauna.

Woorden die bij mij passen:

Spontaan, luisterend oor, praktisch, eerlijk, betrouwbaar, doener, sportief, vrolijk, aanpakker, mensgericht, optimistisch, vriendelijk, rustig, zelfstandig, zorgzaam, creatief, behulpzaam en dienstverlenend.