Druk bezig!

Eindelijk even tijd vrijgemaakt om mijn website te voorzien van een vers nieuwsitem. De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest om mijn langdurige invalklus op een school in Lemmer 'eigen te maken'.

Het is ontzettend leuk om iets langer met een groep kleuters aan het werk te gaan. Korte invalklussen blijf ik ernaast doen, maar een echte band opbouwen met kleuters is ook wel weer heel fijn en bijzonder. Lekker werken met lessen uit het boek 'Speel je mee in LiLaLand?', veel ideeen van toen ik nog een eigen klas had ploppen weer op, met de Blue Bot aan de slag, allemaal heel leuk om te doen.

Maar een nieuwe school, heeft zijn eigen regels en afspraken. Ook binnen de groep heeft een leerkracht zijn of haar eigen routines en gewoontes. Daarnaast werk ik samen met een duo die ook nieuw is en daar moet je tijd in stoppen om toch een beetje op een lijn te gaan zitten. Vooral voor de kinderen is het fijn als alles een beetje doorgaat zoals ze gewend zijn. Maar kleuters zijn flexibel en ik merk dat ze nu, na ongeveer een maand, ook snel wennen aan dingen die ik misschien een beetje anders doe. Het wordt steeds meer eigen.

Wat ook heel leuk is om te doen, is een stukje begeleiden van de leerkracht die in groep 1 staat. Zij is net afgestudeerd en ik mag haar een beetje helpen. Vooral in de organisatorische dingetjes kan ik haar aanvullen of helpen om het eens op een andere (misschien handigere) manier te proberen. Zo leuk om te doen. En wat fijn is...zij kent de school en helpt mij daar weer in vooruit!

Leren doe je met elkaar, maar zeker ook van elkaar!